Málnából készül talán a „legértékesebb” pálinka. Illatos, szinte parfümös karaktere okán sokak nagy kedvence a málnapálinka. Fogyasztani is nagy … [Tovább olvasom...] about A málna nagyon érzékeny gyümölcs [videóval]
Szakértői Blog
3 perc múlva tudni fogja, mi a gyémántpárlat
A desztillálás, azaz a lefőzés A pálinkafőzés – ha engem kérdeznek – felerészt tudomány, felerészt művészet. Különösen, ha jó pálinkát akarunk főzni. … [Tovább olvasom...] about 3 perc múlva tudni fogja, mi a gyémántpárlat
Ki nem lőtt [társalgási] töltények a Pálinkatündértől
Jó, jó. Tudom, talán elsőre nem tűnik izgalmasnak. Nekem sem tűnt. Viszont egyszerűen nem engedheti meg magának az ember, aki társaságban a … [Tovább olvasom...] about Ki nem lőtt [társalgási] töltények a Pálinkatündértől
Az ízlelés nem is olyan könnyű – 4 megoldás az azonnali fejlődéshez
Ön is kóstolt már százféle italt, de nem tudta megmondani, hogy melyik milyen? Ugye kérdezték Öntől is, hogy "na, hogy ízlik?", de csak … [Tovább olvasom...] about Az ízlelés nem is olyan könnyű – 4 megoldás az azonnali fejlődéshez
Egyik percben lédús gyümölcs, a másikban bársonyos itóka. Mi az?
Egyik percben lédús, ízletes gyümölcs, a következőben pedig bársonyos, simogató itóka. Ami a kettő között történik, az varázslat… na jó, nem egészen: … [Tovább olvasom...] about Egyik percben lédús gyümölcs, a másikban bársonyos itóka. Mi az?
Út a faluszéli kerítésszaggatótól a minőségi pálinkáig
Gondolkodott már azon, hogy mi különbözteti meg a minőségi pálinkát a „faluszéli kerítésszaggatótól”? Mitől lesz az egyik karcos, a másik lágy? A … [Tovább olvasom...] about Út a faluszéli kerítésszaggatótól a minőségi pálinkáig
Magyarországon nagyon jó gyümölcsnek lenni – Az eredetvédettség
Ha borról van szó, alapvető, hogy megnézzük a termőterületet: egészen más az ízvilága egy tokaji, egri, vagy kunsági bornak, ugye? Kevesen tudják, de … [Tovább olvasom...] about Magyarországon nagyon jó gyümölcsnek lenni – Az eredetvédettség
Mitől lesz jó a pálinka? Pontról pontra, 10 lépésen keresztül…
Amikor borokról beszélünk, egyértelmű, hogy megnézzük a termőterületet, az évjáratot, a szőlő fajtáját, és az adott termelő korábbi italait. Kevesen … [Tovább olvasom...] about Mitől lesz jó a pálinka? Pontról pontra, 10 lépésen keresztül…